Millised on kolm rikkaks saamise reeglit? Nendest vaatenurka muutvatest ja seeläbi ka elu muutvatest reeglitest kirjutavad läbi oma kogemuse kevadises Hingele Pai ajakirjas Investeerimisklubi loojad Tõnis-Denis Merkuljev ja Marko Oolo.

Mille poolest investeerimise teema on siis hingele pai? No ikka selle pärast, et oleks infot, kuidas oleksime sõltumatumad, rohkem oma elu perenaised-peremehed ja vähem tööandjate lükata-tõmmata. Üks mu endine kolleeg küsis kunagi meie vestluses: huvitav, miks võib töölt puududa siis, kui on nii halb olla, et ei saa tööle tulla – mitte siis, kui on nii hea, et ei saa tööle tulla!? Jah, kui oled säästnud piisavalt ja investeerinud targalt, siis tekib üha kasvav passiivse sissetuleku voog, mis annab võimaluse käia tööl, kui seda soovid, või siis olla ise ettevõtja, valides ise oma tööaega ja –koormust. See aga annab ruumi ja aega kallitele inimestele ja tegevustele, mis teevad hingele pai.
Hetkel on intensiivne panustamise periood ajakirja, nii pole mul hetkel aega muuks tööks ja seetõttu sisetulekutki, millest mõelda kuludega samas mahus säästmisele. Aga nädalajagu seda kolumni toimetades ja mõtiskledes jõudsin hoopis järeldusele, et kolumnis võib vahetada sõna “raha” mille iganes vastu. Näiteks minu puhul saaks seda mõista kui uneaja andmisega endale esimesena, mitte siis, kui kõik tähtsad tööülesanded päriselt valmis tehtud. Head lugemist!

Jäta kommentaar

Sinu e-posti aadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga