Ilu ja armastuse mess?

Ilu ja armastuse mess?

Oktoobris käisime lapsega silmaringi avardamas kahel messil. Ilumessil Tallinnas ja nädal hiljem Helsingis. Tallinna messil üllatas mind ikka nendel tuhandetel ruutmeetritel, milleks me naised “ilu” nimel kõik valmis oleme.

Kuna läksin mõlemale messile koos oma kolmeaastase pojaga, siis rääkisime ka, mis see mess üldse on. “Täna läheme ilumessile,” alustasin juttu. “Ilu ja armastuse messile!” kilkas ta hetk hiljem. Noh, armastuse mitte, rohkem ilu ikka...

Kohapeal olid järjekorrad, trügimine, tundus, et tuhandeid naisi. Ja sadu müügiesindusi. Proovi seda, võta seda, seda läheb sul kindlasti vaja, ostamind-valimind! Kõigel vähemalt kahekohalised hinnasildid muidugi küljes. Tuleb meelde väljend, et ilu nõuab ohvreid. (Ja jätsin minagi sellele ilu altarile ootamatult kopsaka summa.)

Teel messile arutasime lapsega, kas see võiks olla rohkem meeste või naiste mess. Tema arvas, et naiste. (Ja hiljem osalejate järgi oli ka näha, et 99% on see muidugi naiste mess). “Kas siis mehed pole ilusad?” küsin lapselt. “Mehed ei kanna kaelakeesid,” vastab ta resoluutselt. Kaelakeesid nad võib-olla siiski kannavad, aga seda kõike muud, mis peamiselt naistele on mõeldud, on ikka hoomamatult palju.

Juuksepikendused ja juuksevärvid
Küünepikendused ja küünelakid
Karusnahad
Sukapüksid
Korsetid
Lokitangid
Kontsakingad
Depilatsioon
Ehted
Hambavalgenduskapslid
Hapnikuprotseduurid näonahale
Dekoratiivkosmeetika kõigis vikerkaarevärvides (ja juuksepikendused ja geelküüned samamoodi vikerkaarevärvides)
Kleidid (mh sulgedest)
Pitsid-satsid-sädelused
...

Ja kõik selleks et... nooruslikum, seksikam, ahvatlevam, saledam, pikem, kohevam välja näha... et leida partner, saada kellekski, paista kellegina... kes me pole? Miks mitte lihtsalt, et pühitseda naiselikkust ja rõhutada oma loomulikku ilu? Ilma ohvreid nõudmata!

“See on ikka armastuse mess ka,” ütleb mu laps, kui leiab laste Lego nurga. Mõmisen jaatavalt, sest olen samast leidnud bataadi-peedi püreesupi kõrvitsaseemnetega. “On küll.”

 

Hetk iseendale

Hetk iseendale

7 puhkusesoovitust närvisüsteemile

7 puhkusesoovitust närvisüsteemile