Akudrell ja kriidivärv

Akudrell ja kriidivärv

Minu selle kuu kaks leidu, mis annavad võimaluse olla natuke võlur, on elevandiluuvalge kriidivärv ja pesuehtne akudrell. Mõlemiga tegime proovi koos lapsega ja kõik õnnestus suurepäraselt!

Kriidivärviga tegime proovi lapse initsiatiivil. Meil on nädalas üks päev, mil tema juhib, mida ta teha soovib, mina lihtsalt loon tingimused ja meil pole ühtki kellaajalist kohustust.

Ütlen ette ära, et koristan sellistel õhtutel tund aega, kui laps oli juba magama läinud. Seekord pesin autod ja disosaurused tärklisest ja veest tehtud mänguvärvist puhtaks, põrandad vajasid hooldust, korjasin kokku ehituspapile tehtud rasvakriidijoonistused ja terve toatäie legoklotse.

Aga jah, laps tõi mulle teisest toast kriidivärvi poti ja otsis oma karbist välja maalripintslid ning nõudis, et hakaku me tema voodit värvima. Et valge voodi meeldiks minule niikuinii rohkem. Tõsi on. Mõeldud-tehtud.

Esiteks alustasime küll väga ebaprofessionaalselt – ilma ehituspapita ning voodiriided ja madrats voodis, aga peagi korrigeerisime. Aeg-ajalt võttis keegi meist värskelt värvitud äärest kinni ja tuli kiiresti käsi pesema minna, aga üldiselt sujus kõik väga kiiresti ja mõnusalt ning jõudsin enne magamaminekut ka teise kihi üle värvida ning laps sai veel samasse voodisse magamagi pandud. Kriidivärviga on nii lihtne teha kõik asjad ilusaks, ausalt! Meil on juba esimene liiter otsa saanud ja läheme peagi lisa tooma.

Aga päris oma akudrell oli mu selle aasta esimene ost. Alati on drelli teistelt laenamisega mingi ebamugavustunne ja millegipärast elas minus ka arvamus, et ainult meestel on akudrellid. Olin ostnud laia madratsi alla kaks kitsast voodiresti. Vaja kokku panna. Tegime karbid lahti ja lugesime detailid üle. Nii palju! Mutrivõtmed olid kaasas, aga no kui raske nendega oli keerata! Ja rääkimata sellest, et kaks päeva mõtisklesin kaasas olnud mitte kuigi detailsete jooniste põhjal, et kuhu mida üldse kruvima peaks. Tasapisi loogikat kasutades sain voodirestid igatahes kokku. Ja akudrelliga kruvide kinnitamine läks imelihtsalt! Nii et nipp on selles, et mitte akudrelliga pole raskem, vaid hoopis hulga lihtsam mööblit kokku panna!

Ehedad tunded

Ehedad tunded

Merit Raju lugu

Merit Raju lugu