Puhas ihupesu

Puhas ihupesu

„Et ei peaks noksi keemiavanni pistma,” oli hea sõbra ammendav põhjendus, miks teadliku elustiili poe kaubavalikus kindlasti meeste aluspesu olema peaks. Ja tõsi ta on, aluspesu on meie nahale kõige lähemal ja muidugi tahaks, et see meile kahjulik ei oleks. Seepärast on oluline valida kõige puhtamatest materjalidest aluspesu, aga ka ööpesu ja voodilinad.

Ketipoodide aluspesu võib sisaladada näiteks ftalaate ja perfluoritud kemikaale, mis häirivad hormoonide talitlust ning kangast vähem kortsuvaks muutvaid formaldehüüde, mida seostatakse kasvajatega. Vaata 2 lihtsat soovitust, mille põhjal valida tervisesõbralikku pesu.

Lihtsad nipid tervisesõbraliku pesu valimiseks:

1. Jälgi sertifikaate:

  • Oeko-Tex Standard 100 testib tooteid (nii tööprotsessis olevaid kui valmistoodangut) legaalsete ja illegaalsete kahjulike kemikaalide osas, enamlevinumatest nt asovärvid, kaadmium, nikkel, pentakolorofenool.
  • GOTS tagab, et kogu tekstiili tarneahel on orgaaniline ja vastab sotsiaalsetele kriteeriumitele.

2. Vali alternatiivseid materjale:

  • nagu bambus, eukalüpt (Lyocell, Tencel), sojakiud jt. 

    Foto: Teadliku elustiilipood Slow
     

Julgus elada

Aegluse võlu

Aegluse võlu