Mis on ajakirja reklaamivabaduse point sulle?

Mis on ajakirja reklaamivabaduse point sulle?

Kui teha, siis ikka kogu täiega unistuste ajakirja! Kiirustavas maailmas ja ärevusega segatud kiirustamishetkedes on oluline kogeda vahepeal ka rahutunnet – seepärast on meie ajakiri visuaalselt müravaba. See on päris ainulaadne kontseptsioon, aga miks siis reklaamivaba – ja mida see annab sulle, lugejale?

1. Puhas sisu kogu paksuses

Ajakirjade jaoks on nö hea maitse piiriks maksimaalselt 50% ajakirjast reklaam – see tähendab, et ajakiri võib küll näpu vahel paks tunduda, aga sisu on seal tegelikult pool või pisut üle. Eesti ajakirjad on tavaliselt kusagil 80-90 lk juures ja sellest vähemalt paarkümmend lehekülge reklaami. 

Hingele Pai on puhas sisu kogu paksuses – ja näpu vahel on 132 lk pigem ikkagi raamat kui ajakiri. Sa näed, mida sa saad.

2. Müra asemel hingetõmbepaus

Ajakiri on küll mahukas, samas me arvestame nüüdisaegse elustiiliga, kus tähelepanuvõime ja aeg on piiratud väärtused - seepärast ilmub Hingele Pai ainult neli korda aastas ja lisaks tekstilugudele on meil kalühikesi kolumne, mida saab ligeda paari minutiga ning visuaalseid fotolugusid, kus pildid ütlevad 1000 sõna. Arvestame sellega, et tänapäeval elades, töötades, poodides ja tänavatel ringi liikudes, veebis surfates on meeletult palju kõike, mis püüab meie tähelepanu ja väsitab niiviisi meid. Seepärast mõjub Hingele Pai lugemine, sirvimine, kogu kujundus maandavalt ja rahustavalt - visuaalsed ja tekstisõnumid ei pea sinu tähelepanu eest võistlema.

Miks me ütleme “müravaba”? Püüame tekstide ja piltide vahekorda hoida rahustavana ja mitte liiga vahelduva ja kirjuna. Tänapäeva inimese alateadvus on väga koormatud igasuguse “müraga” – infoga, mida meie ajud peavad igal hetkel töötlema. Nii sätime pildid ja tekstid Hingele Pais tavaliselt erinevatele lehekülgedele ja jätame ka teadlikult õhku, ruumi ja pikime tekstilugudele vahele visuaalseid lugusid. Nii leiab meilt fotolugusid ja kunsti ning isegi pooltühje lehekülgi – esimese numbri ilmumise järel saime mõnel korral küsimusi, kas midagi on trükkimata jäänud. Ei olnud. Tühi leht oligi hingetõmbepausiks. Midagi haruldast, eks? Seda on kinnitanud ka lugejad, et ajakirja lugemine ongi see pai hingele. Rahutunne. Kvaliteet, visuaalselt ristustamata.

3. Slow ja päris elu annavad heaolutunde

Meie närvisüsteem on ülestimuleeritud ja nautke vanaaegsed, rahulikud, “aeglased” ja päris, nö slow life tegevused on need, mis meid jälle tasakaalu viivad. Aeglane ja päris on ajakirja kui paberväljaande lugemine. Aeglased ja päris on ka need teemad, millest kirjutame – toiduvalmistamine, loovuse avamine, meeleteadlikkuse tehnikad, rituaalne teejoomine, loodusmatkad, teadlik lastekasvatus, hingega ettevõtlus, kvaliteetsed suhted... Tänapäeva inimene tahab rahu, sest see on nii haruldane.

4. Ei virvenda iga kuu

Reklaamiga ajakirjadel on omad nõuded tiraažile ja surve ilmumisele. Rahu anname me ka ilmumisgraafikuga – Hingele Pai on midagi raamatu ja ajakirja vahepealset, bookazine. Ilmume 4 korda aastas – korra iga aastaaja alguses, et inspireerida just algavaks aastaajaks. Kindlasti oled juba märganud lindude vidistamist, valgemaid õhtuid ja mingit pehmust õuekraadides. See on selle pärast, et kevadine Pai läheb trükki juba homme!

5. Ajasääst sõltumatute soovitustega

Reklaam võib olla väga informatiivne. Aga üldiselt on tal ka teised eesmärgid, mis mängivad meie alateadvusel. Me lisame mõnikord Hingele Pai ajakirjale oma tarbimissoovitusi. Aga seda sõltumatult ja ilma et keegi meile maksaks, mõttega säästa sinu aega – meie teeme otsimistöö ja läbikatsetamise ning sinule jääb otsustada, kas see kõnetab sind. Järgmised tarbimissoovitused on plaanis vist suvenumbrisse, ürituste valiku mõttes. Aga vahel soovitame ägedaid äppe, südamesoojusega toodetud asju ja aetud ettevõtmisi, isegi mustvalgeid multikaid. Need, mis meie anname, pole päris tavalised ajakirjasoovitused!

Täname Sind, et oled siin...

Teadliku elustiili ajakiri Hingele Pai on reklaamivaba ja puhas autorilooming – 100% käsitöö. Väldime tasulisi veebiartikleid, tuues elukvaliteeti parandavat infot sinuni läbi siira, elulise perspektiivi. Selline maksimaalse kvaliteediga lähenemine on ajamahukas ettevõtmine, mis vajab ka palju ressursse, olgu see siis raha või energia näol. 

Kuna meie ajakirjas reklaamitulusid pole, sõltume otseselt meie tellijatest.

Mesilaste kombel kogume mõne euro haaval kokku iga kvartal viiekohalise summa, mida ühe numbri väljaandmine meie kuludes tähendab. Nullis meie uudne ja natuke hullumeelne ettevõtmine veel ei ole. Aga me teeme seda ajakirja, sest usume, et teadlikult elades on võimalik parandada nii iseenda kui ka oma lähedaste ning seeläbi ka kõigi meie käekäiku ja igapäevaelu. Rõõm on tõdeda, et neil, kes on Hingele Pai enda jaoks juba avastanud, on vaid häid sõnu:

"Ma teadsin ammu, et see peab üks eriline ajakiri olema, aga et ta nii hea on, ma ei suutnud esiti kohe uskudagi. Nii ilus ja helge. Paber ei kriiska näkku ja lehekülgedelt leiab reaalselt puudutavaid tekste," kirjutab lugeja Teele.

Et saaksime korra igal aastaajal tuua lugejateni uue mahuka ja sisuka väljaande, oleme väga tänulikud, kui Sinagi soovid meile hoogu anda ja Hingele Pai edaspidigi võimalikuks teha:

Lõpp edasilükkamisele!

Lõpp edasilükkamisele!

Kuidas leida nädalas 100 lisatundi?

Kuidas leida nädalas 100 lisatundi?